In deze reeks gaan we na wat de bekendste en meest gebruikte kruiden en smaakmakers zijn uit de rijke Italiaanse keuken. Voor vele mensen is het ronduit de lekkerste keuken die er bestaat. De Italiaanse keuken zou echter zijn karakteristieke smaak niet hebben zonder verse kruiden.
Peterselie is waarschijnlijk het meest veelzijdige aromatische kruid in de keuken. Het is geen toeval dat er het spreekwoord “zoals peterselie” bestaat. Dat wil zeggen dat het overal een beetje aanwezig is. In feite kan je dit kruid gebruiken op groenten, paddenstoelen, eieren, vis, vlees, enz.
Het is ook geschikt voor het op smaak brengen van peulvruchten, vooral kikkererwten. Niet voor niets gebruikt men dit kruid in hummus om samen met de knoflook smaak te geven. Peterselie past ook heel goed bij verschillende groenten en knollen, waaronder bloemkool, komkommers, aardappelen, paprika’s en courgettes. Het kan ook gebruikt worden in fruit- en groente-extracten of centrifuges.
We raden je ook aan om peterselie te combineren met appel en wortel. Het kan dan samen met basilicum worden gebruikt om een originele zelfgemaakte pesto te bereiden. Tot slot is peterselie perfect om rijstsalades en koude pasta’s net dat beetje extra te geven.