Buonissimo appetito! 74: Totani e patate

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 8
Tijd: ongeveer 1.5 uur
Oorsprong: Liguria

 

Wat heb je nodig?

  • 1 kg Totani (soort inktvis, zie onder)
  • 4 aardappelen
  • 1 peperoncino: chili of cayennepepertje (facultatief)
  • 1 dl droge witte wijn
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels fijngehakte peterselie
  • 1 handgreepje marjolein
  • Olie zoveel als nodig
  • Zout en peper

Ter info

  • Calamaris: gewone pijlinktvis
  • Totani: kortpijlinktvis

Bereiding

Maak het jezelf gemakkelijk en laat de inktvis schoonmaken door de visboer. Was ze voor gebruik wel grondig onder stromend water en snij ze in ringen van ongeveer 2 cm. Je kan de tentakels gebruiken om een ​​goede vissaus te maken om de pasta op smaak te brengen. Je kan ze uiteraard ook weggooien.

In een steelpan met wat olijfolie doe je een teentje geperste knoflook. Laat de look in zijn schil.  Als je de geur van hete olie ruikt voeg je de goed uitgelekte ringen vis erbij. Als je het wat pittiger wilt doe je er wat ‘peperoncino’ bij.  Meng alles goed door elkaar en laat het 2 minuten aanbakken. Besprenkel daarna de wijn erover en breng op smaak met zout. Laat onder gesloten deksel verder garen tot de wijn verdampt is en de inktvis gaar. Dit duurt ongeveer een half uur. Als de wijn opgedroogd is voeg je er een beetje warm water toe en de gewassen, geschilde en in blokjes gesneden aardappelen. Dek af en laat nog een 40-tal minuten garen.

Doe alles in een serveerschaal, bestrooi met fijngehakte peterselie. inktvis gestoofd met aardappelen word droog geserveerd of met een beetje bouillon, waar we dips van kunnen maken met croutons. Bestrooi de gehakte peterselie pas helemaal aan het einde toe. Heerlijk om warm, lauw of zelfs koud van te genieten.

 

Welke wijn?

Het is aan bevolen een witte wijn te nemen die niet overdreven aromatisch is en de smaak van de inktvis en de delicate aardappel niet verdoezelt. We denken aan een Bianco d`Alcamo of een Verdicchio dei Castelli di Jesi.

bron: www.giallozafferano.it

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten