Buonissimo appetito! 104: Lasagne di Pane Carasau

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20 minuten + 25 min oven
Oorsprong: Sardegna

Lasagne van Pane Carasau met tomaat en mozzarella is een rijk en smakelijk voorgerecht, bereid met het klassieke Sardijnse brood in dunne vellen: pane carasau. Pane carasau is een brood dat wordt geleverd in de vorm van dunne, knapperige vellen. Deze broodvellen gebruiken we ter vervanging van de klassieke en traditionele vellen verse eierpasta.
Carasau broodlasagne is een variant op de traditionele lasagne, zeer eenvoudig te maken, lekker en alternatief.

Wat heb je nodig?

  • 200 gr carasau brood
  • 400 gr gepelde tomaten
  • 400 gr tomatenpuree
  • 300 gr mozzarella
  • olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • naar smaak parmezaanse kaas (geraspt)
  • enkele blaadjes basilicum
  • zout en peper

Bereiding

Om de lasagne te bereiden, begin je met het bereiden van een eenvoudige saus met de gepelde tomaten. Verhit een beetje olie in een koekenpan met een teentje knoflook, voeg de gepelde tomaten toe, prak ze met een vork en voeg de tomatenpuree toe. Kruid met zout en peper en kook de saus 10-15 minuten, zonder hem te veel te laten slinken.

Snijd de mozzarella in plakjes en houd ze apart.

Doe in een ovenschaal eerst wat van de saus op de bodem en leg dan een eerste laag carasau brood. Bedek met de saus en voeg enkele plakjes mozzarella en enkele verse basilicumblaadjes toe.

Ga weer verder met het samenstellen van de lasagne met het carasaubrood, de saus, mozzarella en basilicum, enzovoort tot de ingrediënten op zijn. Eindig met carasaubrood, saus, veel geraspte Parmezaanse kaas en nog enkele blaadjes basilicum.

Bak de lasagne in een voorverwarmde oven van 180° gedurende ongeveer 25 minuten, of tot hij goudbruin is. Haal dan uit de oven en laat de lasagne een tiental minuten opstijven alvorens aan te snijden en op te dienen.

Nu is uw carasau broodlasagne klaar om van te genieten!

 

Welke wijn?

Lasagne is een gerecht waar veel wijnen bij passen. Omdat we in Sardegna zitten, zou ik opteren voor een smakelijke Cannonau.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten