Italië heeft een rijke en diverse culinaire traditie. In deze reeks gaan we dieper in op brood. Ook hier ontdekken we een grote diversiteit in de verschillende regio’s.
De uitdrukking “buono come il pane”, letterlijk “zo zacht als brood”, past perfect bij het Pane Casareccio Aquilano. Dit brood is niet enkel vol smaak, maar het is ook heerlijk geurig en knapperig. Het wordt gemaakt op basis van zuivere en kwalitatieve ingrediënten zonder toevoeging van chemicaliën of additieven, zoals nul- of dubbel nulmeel, volkorenmeel, natuurlijke gist, zout en bronwater.
Het eindproduct moet een aantal typische kenmerken hebben: een knapperige goudbruine korst en een doordringende en smakelijke geur van geroosterde granen. De honingraat van de kruimel moet klein en uniform zijn, lichtbruin van kleur. Onder de knapperige korst, bevindt zich een zacht hart met een typische en omhullende smaak.
Leuk om te weten: vroeger moest het gezin een belasting betalen op het bakken van brood. Door het feit dat dit brood lang zacht blijft, moest het gezin dus minder vaak geld afgeven. Het Pane Casareccio Aquilano is dus niet enkel super lekker, maar ook voordelig!