Film: Italiaans filmoffensief op Netflix!

Goed nieuws voor fans van de Italiaanse film: sinds kort zijn er tientallen Italiaanse films toegevoegd aan het aanbod van Netflix. Daaronder zitten niet alleen nieuwere films maar ook veel oudere. Hieronder volgt de lijst, op volgorde van de IMDB score. De Internet Movie Database (of kortweg IMDb) is een online databank met films, televisieseries, acteurs en geeft van elke film een score van 0 tot 10, gebaseerd op de bevindingen van de kijkers. Let op: het aanbod kan wat verschillen tussen Nederland en België.

Estate violenta (1959) – drama van Valerio Zurlini (IMDB 7.5)

In een Italiaanse kustplaats aan het einde van de Tweede Wereldoorlog bloeit er liefde op tussen de zoon van een machtige fascist en de weduwe van een marineofficier.

Romanzo di una strage (2012) (2012) – drama van Marco Tullio Giordana (IMDB 7.2)

Op 12 december 1969 doodde een grote bom in een bank in Milaan 17 mensen. De Italiaanse politie beschuldigde in eerste instantie anarchisten van deze schokkende misdaad.

Dramma della gelosia (tutti i particolari in cronaca) (1970) – komedie/drama  van Ettore Scola (IMDb 7.2)

Een metselaar en een bloemenverkoopster worden verliefd op elkaar, maar de liefde is van korte duur als zij valt voor een pizzabakker.

A cavallo della tigre (1961) – komedie van Luigi Comencini (IMDb 7.2)

Vier gevangenen die samen hun tijd uitzitten, proberen samen uit de gevangenis te ontsnappen, maar die operatie en de nasleep ervan gaan gepaard met veel problemen.

Rocco Chinnici (2018) – biografie/komedie van Michele Soavi (IMDb 7.1)

Een Italiaanse rechter leidt een kruistocht tegen georganiseerde misdaad. Dit kost hem uiteindelijk het leven.

Anonimo veneziano (1970) – drama/romantiek van Enrico Maria Salerno (IMDb 7.0)

Een ongeneeslijk zieke musicus brengt, voordat hij een concert moet geven, een dag door met zijn ex-vrouw. De nostalgie doet oude romantische gevoelens opleven.

Io sono Mia (2019) – biografie/komedie van Riccardo Donna (IMDb 7.0)

Deze biografie is een verfilming van het leven van zangeres Mia Martini en haar muzikale successen, ondanks de conflicten met familie, geliefden en de muziekindustrie.

Lazzarella (1957) – komedie van Carlo Ludovico Bragaglia (IMDb 6.8)

Student Luciano en scholiere Sandra worden verliefd, maar alles verandert als Sandra’s familie in een crisis komt, en zij een keuze moet maken.

Dèmoni (1985) – horror/fantasy van Lamberto Bava (IMDb 6.7)

In Berlijn wordt studente Cheryl door een gemaskerde man benaderd. Hij geeft haar gratis kaartjes voor een horrorfilm die in een lokale, pas gerenoveerde bioscoop vertoond wordt.

Caterina Va in Città (2003) – drama van Paolo Virzì  (IMDb 6.7)

Door hulp van de bijzondere Australische jongen die aan de overkant woont, blijft Caterina met beide benen op de grond als ze verhuist naar een nieuwe stad.

È stato il figlio (2012) – drama van Daniele Ciprì  (IMDb 6.7)

In deze duistere satire over familiebanden grijpt een arm Italiaans gezin hebzuchtig naar compensatiegeld van de overheid nadat hun dochter is vermoord.

I figli di nessuno (1951) – drama/romantiek van Raffaello Matarazzo (IMDb 6.7)

Als de eigenaar van een steengroeve een affaire krijgt met de dochter van een werknemer, leidt dit tot een reeks teleurstellingen en verstrekkende gevolgen.

Enrico Piaggio, Vespa (2019) – biografie/komedie van Umberto Marino  (IMDb 6.7)

Het bedrijf van Enrico Piaggio staat op omvallen. Dan doet hij een wereldschokkende nieuwe uitvinding.

Fantozzi subisce ancora (1983) – komedie van Neri Parenti (IMDb 6.7)

De grote pechvogel Fantozzi ontdekt dat zijn dochter zwanger is. Dit leidt tot een reeks ongelukkige voorvallen, waaronder een onverwachte operatie.

Scialla! (2011) drama van Francesco Bruni (IMDb 6.5)

Een ontgoochelde leraar ontmoet de levenslustige zoon die hij nooit heeft erkend en neemt hem voor zes maanden in huis.

Delitto a Porta Romana (1980) – misdaad/komedie van Bruno Corbucci (IMDb 6.4)

Een politie-inspecteur moet terug naar zijn oude buurt voor onderzoek naar een moordverdachte in deze zevende Nico Giraldi-film.

Belle Ma Povere (1957) – komedie van Dino Risi (IMDb 6.4)

De plannen van vrienden Romolo en Salvatore om met hun verloofden te settelen, krijgen een andere wending als een oude vlam opduikt in deze sequel op ‘Poor But Handsome’.

Scusate Se Esisto! (2014) – komedie van Riccardo Milani (IMDb 6.3)

Een succesvolle, over-opgeleide architect keert terug naar Italië, maar maakt als vrouw weinig kans op een baan.

Una farfalla con le ali insanguinate (1971) – thriller/mystery van Duccio Tessari (IMDb 6.3)

Na de brute moord op een studente in een park wordt een politieonderzoek gestart. De sporen wijzen naar een bekende tv-sportpresentator.

La Tenerezza (2017) – drama van Gianni Amelio (IMDb 6.3)

Een bejaarde weduwnaar die steeds verder vervreemdt van zijn eigen kinderen, vormt een band met het jonge gezin naast hem.

Viva l’Italia (2012) – komedie van Massimiliano Bruno (IMDb 6.1)

Na een beroerte verliest politicus Michele Spagnolo zijn remmingen en zijn vermogen om te liegen. Zijn persoonlijke en professionele leven worden overhoop gegooid.

Il giorno in più (2011) – komedie/romantiek van Massimo Venier (IMDb 6.1)

Een playboy wordt zo verliefd op een schoonheid die hij elke dag in de tram ziet, dat hij haar over de oceaan volgt als ze verhuist.

Er più: storia d’amore e di coltello (1971) – komedie/drama van Sergio Corbucci (IMDb 6.1)

Nino Patroni is net vrij uit de gevangenis en wil zorgen dat zijn zus gaat trouwen, erachter komen wie hem achter de tralies heeft gezet en zijn geliefde Rosa versieren.

Dèmoni 2 (1986) – horror/fantasy van Lamberto Bava (IMDb 6.0)

Feestgangers, sportfanaten en bewoners rennen voor hun leven als bloeddorstige demonen hun gebouw overnemen. Niemand is er veilig, elk slachtoffer verandert in een demon.

Nessuno Mi Può Giudicare (2011) – komedie/romantiek van Massimilano Bruno (IMDb 6.0)

Als een rijke vrouw plotseling weduwe wordt en berooid achterblijft, probeert ze haar zoon bij zich te houden door het oudste beroep ter wereld uit te oefenen.

Bianca Come il Latte, Rossa Come il Sangue (2013) – drama van Giacomo Campiotti (IMDb 6.0)

Een angstige tiener die nergens vreugde uit put, krijgt een nieuwe kijk op het leven als hij een mooi meisje met een ernstige ziekte ontmoet.

Rugantino (1973) – komedie/romantiek van Pasquale Festa Campanile (IMDb 6.0)

De onbesuisde jonge Rugantino is verliefd op de vrouw van een jaloerse, gewelddadige man en staat niet stil bij de vloed aan gevolgen die zijn gedrag kan hebben.

Latin Lover (2015) – komedie/drama van Cristina Comencini (IMDb 5.9)

Dochters en weduwen van een legendarisch filmidool en Lothario komen bijeen om zijn carrière te eren in dit opzwepende eerbetoon aan de gouden eeuw van Italiaanse cinema.

Stai lontana da me (2013) – komedie van Alessio Maria Federici (IMDb 5.8)

Een ervaren huwelijkstherapeut kent weinig geluk in zijn eigen liefdesleven en ontmoet een bijzondere vrouw. Maar zijn voortdurende ongeluk kan ook hen beiden treffen.

L’emigrante (1973) – komedie van Pasquale Festa Campanile (IMDb 5.8)

Een jongeman besluit zijn vader op te sporen die jaren geleden is geëmigreerd naar Amerika en het contact met zijn familie is verloren.

Poli opposti (2015) – komedie van Max Croci (IMDb 5.7)

Een scheidingsadvocaat en een huwelijksconsulent die in hetzelfde gebouw wonen en werken, raken verwikkeld in een onderlinge strijd.

Mio figlio Nerone (1956) – komedie/drama van Steno (IMDb 5.7)

In deze satirische comedy krijgt de onwetende Romeinse keizer Nero onverwacht bezoek van zijn intimiderende moeder.

Chi m’ha visto (2017) – komedie van Alessandro Pondi (IMDb 5.7)

Een begaafde gitarist die in de schaduw van muzieksterren werkt, keert terug naar zijn thuisstad en besluit een verdwijntruc te doen in een greep naar roem.

L’amore, il sole e l’altre stelle (2019) – komedie van Fabrizio Costa (IMDb 5.6)

De jonge Primo en Michaela raken geïnspireerd door de lessen van hun docente sekseducatie en willen hun eerste keer beleven.

Fratelli unici (2014) – komedie van Alessio Maria Federici (IMDb 5.6)

Twee broers, de één volwassen en gedreven, de ander een mankind dat weigert volwassen te worden, moeten door een speling van het lot met elkaar van rol wisselen.

Io Che Amo Solo Te (2015) – komedie van Marco Ponti (IMDb 5.5)

Wanneer een jonge vrouw zich verlooft met de man van haar dromen, komt haar moeder opnieuw in contact met een minnaar uit haar verleden, de vader van de bruidegom.

Un fidanzato per mia moglie (2014) – komedie/romantiek van Davide Marengo (IMDb 5.5)

Een zwaar gefrustreerde echtgenoot die niet in staat is om zijn vervelende vrouw om een scheiding te vragen, huurt een beroemde playboy in om haar te verleiden.

Ex – Amici come prima! (2011) – komedie van Carlo Vanzina (IMDb 5.4)

Verschillende stellen die moeilijke momenten in hun relaties proberen door te komen, ontmoeten elkaar als het lot hen samenbrengt.

Matrimoni e Altri Disastri (2010) – komedie van Nina Di Majo (IMDb 5.4)

Nadat haar laatste vriendje heeft besloten priester te worden, geeft ze haar zoektocht naar de liefde op. Ze stemt met tegenzin in om de bruiloft van haar zus te plannen.

Il principe abusivo (2013) – komedie van Alessandro Siani (IMDb 5.3)

Een verwaande prinses die wel wat goede PR kan gebruiken, regelt een kortstondige romance met een gewone man. De vent die ze kiest, blijkt vindingrijker dan verwacht.

Tutte lo vogliono (2015) – komedie van Alessio Maria Federici en Matteo Russo (IMDb 5.2)

Chiara wil haar liefdesleven nieuw leven inblazen en zoekt een ervaren minnaar. Zij ontmoet echter Orazio, een gereserveerde man die al jaren geen relatie meer had.

Passione sinistra (2013) – komedie van Marco Ponti (IMDb 5.1)

Als een compromisloze idealist en een rijke, arrogante erfgenaam elkaars pad kruisen, beginnen hun tegenstrijdige overtuigingen te veranderen als ze voor elkaar vallen.

Café chantant (1953) – komedie van Camillo Mastrocinque (IMDb 5.0)

Clemente wil zijn vrouw een nacht ontwijken en gaat met zijn oom Angelino naar een variétévoorstelling in het theater.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten