De volgende in de rij van onze 101 buonissimi ristoranti – de 50 beste – is Diverso uit Westerlo.
Bistronomie d’Italia. Genieten doe je bij Diverso in een strak gerenoveerde voormalige bakkerij uit 1936. De industriële look werd behouden en kreeg een hedendaagse inrichting. Achteraan is er de open keuken en gasten genieten bij mooi weer ook op het dakterras. Recent werd de volledige benedenverdieping ingericht tot een gezellige Italian foodbar. Bij Mescolare kan je terecht voor verse pasta’s, een sharingmenu, een goed glas wijn of sublieme cocktails.
De roots van chef Eros verraden uiteraard zijn kookstijl. Hier wordt Italiaans gekookt zonder complexen maar altijd in een verfijnde, verzorgde uitvoering. De chef legt de nadruk op kwalitatieve ingrediënten en diepgaande smaaksensaties. Op de kaart geen gewone maar verse huisgemaakte pasta’s, seizoensgebonden suggesties en een menu met creatieve variaties op de gekende Italiaanse klassiekers.
’s Middags is er een dagelijks wisselend lunchmenu voorgesteld aan tafel voor 32 euro. Naast de gevarieerde à la carte is er ook een driegangenmenu van de chef aan 45 euro.
In de zaal zorgt gastvrouw Liesbeth voor een charmante en professionele bediening. Het spreekt voor zich dat ze ook schitterende Italiaanse wijnen combineert bij de gerechten van Eros en door de uitbreiding met Mescolare zijn de cocktails nooit veraf! Diverso, de Italiaanse versie van bistronomie.
Diverso (bistronomie d’Italia)
Grote Markt 26b
2260 Westerlo
0498 21 42 89
www.diverso.be
info@diverso.be
Open op
woensdag, donderdag en vrijdag
van 18.30 tot 23.00 uur
en op zaterdag van 18.00 tot 23.00 uur