Buonissimo appetito in Estate!: Spaghetti con aglio e olio

De zomer is begonnen! Wie van het goede weer wil genieten, wil niet lang in de keuken staan om de dagelijkse maaltijd klaar te maken. Deze zomer brengen we u enkele gemakkelijke zomerse pastarecepten die in een mum van tijd op tafel staan.

DIt is een zeer simpele pasta die niettemin zeer geliefd is in Italië. De smaak is uiteraard sterk afhankelijk van de kwaliteit van de ingrediënten. Neem daarom de beste olijfolie die je kan vinden.

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 15 minuten

 

Wat heb je nodig?

  • 500gr spaghetti
  • 6 à 8 eetlepels olijfolie
  • 3 teentjes look, fijngehakt
  • 4 à 5 eetlepels fijngehakte verse peterselie
  • Peper en zout

 

Bereiding

Kook de spaghetti tot hij al dente is en giet af.

Verhit de olijfolie in een grote pan en fruit de knoflook op een laag vuur. Let op dat de knoflook niet bruin wordt, want dan smaakt hij bitter. Roer de peterselie er door en breng op smaak met peper en zout.

Die de pasta in de pan en bak even mee zodat de paste goed de smaak van de olie kan opnemen. Dien onmiddelijk op, eventueel met wat geraspte pecorino.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten