In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 45 min
Oorsprong: Lombardia
Wat heb je nodig?
- 350 gr polenta
- 250 gr gorgonzola
- boter
- zout en peper
Bereiding
Breng 1.5 liter water aan de kook en voeg wat zout toe. Strooi de polenta geleidelijk en al roerend in de pan. Zet het vuur laag en blijf roeren tot het meel een dikke brij wordt die aan de pan blijft kleven. Afhankelijk van de soort polenta kan dit 15 à 20 minuten duren.
Stort de polenta daarna op een bevochtigde snijplank en spreid het uit tot een laag van 1.5 cm dik. Laat afkoelen.
Snij de polenta in driehoekjes of blokjes en gril ze tot ze aan beide kanten wat bruin zijn. Besmeer ze met de gorgonzola en dien op.
Welke wijn?
Polenta met gorgonzola is een zeer sappig en heerlijk gerecht. Wat wijnarrangementen bij dit gerecht betreft, is een rode wijn zeker aan te bevelen. Wij raden u aan uw polenta en gorgonzola te combineren met een Barbera d’Asti. Beter nog, ook als je in Lombardije wil blijven, is een rode wijn uit de Valtellina, bijvoorbeeld een Valtellina Superiore of waarom ook niet een Sforzato.