Buonissimo appetito! 44: Polenta alla griglia con gorgonzola

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 45 min
Oorsprong: Lombardia

Wat heb je nodig?

  • 350 gr polenta
  • 250 gr gorgonzola
  • boter
  • zout en peper

Bereiding

Breng 1.5 liter water aan de kook en voeg wat zout toe. Strooi de polenta geleidelijk en al roerend in de pan. Zet het vuur laag en blijf roeren tot het meel een dikke brij wordt die aan de pan blijft kleven. Afhankelijk van de soort polenta kan dit 15 à 20 minuten duren.

Stort de polenta daarna op een bevochtigde snijplank en spreid het uit tot een laag van 1.5 cm dik. Laat afkoelen.

Snij de polenta in driehoekjes of blokjes en gril ze tot ze aan beide kanten wat bruin zijn. Besmeer ze met de gorgonzola en dien op.

Welke wijn?

Polenta met gorgonzola is een zeer sappig en heerlijk gerecht. Wat wijnarrangementen bij dit gerecht betreft, is een rode wijn zeker aan te bevelen. Wij raden u aan uw polenta en gorgonzola te combineren met een Barbera d’Asti. Beter nog, ook als je in Lombardije wil blijven, is een rode wijn uit de Valtellina, bijvoorbeeld een Valtellina Superiore of waarom ook niet een Sforzato.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten