Buonissimo appetito in Estate!: Orecchiette con broccoli

De zomer is begonnen! Wie van het goede weer wil genieten, wil niet lang in de keuken staan om de dagelijkse maaltijd klaar te maken. Deze zomer brengen we u enkele gemakkelijke zomerse pastarecepten die in een mum van tijd op tafel staan.

Niveau: makkelijk
Personen: 4 à 6
Tijd: 20 minuten

 

Wat heb je nodig?

  • 500gr broccoliroosjes
  • 500gr orechiette (of penne)
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • 3 teentjes look, fijngesnipperd
  • 6 ansjovisfilets

 

Bereiding

Kook de broccoliroosjes in een ruime pot met water en wat zout tot ze beetgaar zijn (5 tot 8 minuten). Ze mogen niet te gaar zijn, want dan vallen ze uit mekaar. Giet ze af en zet opzij. Het kookvocht niet weggieten – dat gebruiken we om de pasta te koken zodat die een betere smaak krijgt.

Kook de paste tot hij al dente is en giet af. Hou een tas van het kookvocht bij.

Neem en ruime pan en doe hierin de olijfolie. Fruit de look in de olie maar let op dat de look niet bruin wordt (dan wordt die bitter). Meng de ansjovis onder de olie, tot die opgelost is.

Die de broccoli in de pan, samen met wat kookvocht en meng goed met de olie. Roer er dan de past onder en breng op smaak met wat zout en peper.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten