Buonissimo appetito in Estate!: Lauwe pastasalade met prosciutto en artisjokken

De zomer is begonnen! Wie van het goede weer wil genieten, wil niet lang in de keuken staan om de dagelijkse maaltijd klaar te maken. Deze zomer brengen we u enkele gemakkelijke zomerse pastarecepten die in een mum van tijd op tafel staan.

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20 minuten

 

Wat heb je nodig?

  • 500gr rigatoni
  • Olijfolie
  • Balsamicoazijn
  • Peper en zout
  • 1 teentje look, geperst
  • Een blikje artisjokharten (ong. 500 gr), uitgelekt en in partjes gesneden
  • 8 plakjes prosciutto (bvb. Parma), in reepjes gesneden
  • 75gr zongedroogde tomaten op olie, uitgelekt en in stukjes gesneden
  • 20gr basilicum, in reepjes gesneden
  • 70gr rucola
  • 40gr pijnboompitten
  • 50gr zwarte ontpitte olijven

 

Bereiding

Rooster de pijnboompitten in wat olie tot ze lichtbruin zijn. Doe ze uit de pan en laat ze afkoelen.

Kook de pasta tot hij al dente is en laat uitlekken. Meng de olijfolie samen met de balsamico en meng dit samen met de pasta. Laat dit even afkoelen en meng er daarna de artisjokken, de prosciutto, tomaten, basilicum en rucola door. Breng op smaak met zout en peper.

Garneer de pasta in borden en strooi er de pijnboompitten over.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten