In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemiddeld
Personen: 6
Oorsprong: Lombardia
Wat heb je nodig?
- 2 kg ree (been of schouder)
- 1 stengel bleekselderij
- 1 wortel
- 1 ui
- 50 gram spek
- 3 jeneverbessen
- 3 kruidnagels
- 1 geplet teentje knoflook
- 1 liter rode Valcalepio
- 2 laurierblaadjes
Bereiding
Snij de ree in blokjes en kleur ze bruin in een pan op hoog vuur met een beetje boter, het spek en de geplette knoflook.
Voeg de grof gehakte groenten toe en laat 10 minuten stoven.
Besprenkel met wijn. Voeg de laurier, de rozemarijn en de jeneverbessen toe voor het aroma. Breng op smaak met zout en peper en laat alles ongeveer een uur op een laag vuur sudderen.
Als het vlees gaar is, zeeft u vleesjus en giet u het in de pan samen met een klontje boter. U bestuift dit lichtjes met bloem en laat het indikken.
Herschik het hertenvlees in de pan met de ingedikte saus en laat dit nog 5 minuten verder koken op een lage vlam.
Serveer het hertenvlees met de jus en voeg er eventueel de polenta bij.
Welke wijn?
Rood, bij voorkeur Teroldego Rotaliano of Cabernet, te serveren bij een temperatuur van 18-20 °C. Best de Cabernet een uur voor consumptie ontkurken.
bron: www.cucchiaio.it