In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 90 minuten
Oorsprong: Liguria
Wat heb je nodig?
- 200 g rijst
- 2 takjes preboggion (mengsel van typisch wilde kruiden uit Liguria)
- 2 eetlepels pesto
- Bouillon
- Olijfolie
- 4 eetlepels geraspte kaas
- Zout
Bereiding
De preboggion is een bosje kruiden dat samengesteld is uit vijf soorten streekgebonden kruiden die spontaan groeien in de weilanden van het Ligurische platteland. Dat soort van kruidentuiltje is samengesteld uit de volgende kruiden: primaticcia savooikool, bernagie (of komkommerkruid) , muursla (of bergsla) , crespignola, hondstand en wilde rode biet.
Zet de takjes preboggion in een pan met een half liter vleesbouillon op en kook ze gedurende 20 minuten. Voeg dan de rijst erbij. Roer goed en voeg desgewenst nog wat zout bij. Breng al roerend aan de kook op een matig vuur.
Haal de pan van het vuur, doe de pesto onder de risotto en voeg er 2 eetlepels olie aan toe. Doe er tenslotte de geraspte kaas, giet op eetlepels olie bij de risotto. Bestrooi tenslotte het hele gerecht met de geraspte kaas en meng alles goed door elkaar. Schik in een serveerkom en dien onmiddellijk op: dit gerecht wordt warm gegeten.
Welke wijn?
Risotti met kruiden gaat goed samen met een witte wijn met een gemiddelde body, zelfs ook een spumante. Het gaat goed samen met met wijnen die in Trentino Alto Adige worden geproduceerd, zoals een Chardonnay of Muller Thurgau.
bron: www.cucchiaio.it