Buonissimo appetito! 67: crostini con fegato

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20 minuten
Oorsprong: Toscane

Wat heb je nodig?

  • 200gr kippelevertjes
  • 1 ui
  • 10-tal salieblaadjes
  • 2 eetlepels rode wijn
  • 1 eetlepel kappertjes op zout
  • gehakte peterselie (ongeveer een koffiekop vol)
  • boter
  • ciabatta
  • olijfolie
  • teentje look

Bereiding

Begin met de ui te snipperen en de kippelevertjes in stukjes te snijden (elke levertje in vier). Doe wat boter in een pan en stoof de ui aan. Doe een beetje peper en zout op de levertjes en bak ze in dezelfde pan enkele minuten, samen met de salieblaadjes. Let erop dat je de levertjes niet ‘overbakt’ – ze moeten nog rosé blijven binnenin. Zoniet krijgen ze een onaangename droge smaak. Spoe de kappertjes af en snipper ze. Veog ze samen met de peterselie en de wijn toe aan de levertjes en laat het vocht uitkoken. Eens klaar, neem je de pan van het vuur en hak je het mengsel zeer fijn.

Snij de ciabatta in plakken en rooster ze. Besprenkel ze daarna met wat olijfolie en wrijf ze licht in met het teentje knoflook.

Besmeer elk plakje brood met het levermengsel en dien op.

Je kan dit gerecht perfect combineren met een tagliere met vleeswaren.

 

Welke wijn?

Gezien dit een uitermate Toscaans gercht is, neem je best een rode Toscannse wijn. Wat is er beter geschikt dan een Chianti classico?

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten