Buonissimo appetito! 63: Crema al caffè

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

 

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 10 minuten + 3 uur afkoeltijd
Oorsprong: Veneto

 

Wat heb je nodig?

  • 40gr suiker
  • 70gr sterke espresso
  • 300ml verse room

Bereiding

Om de koffieroom te bereiden, beginnen we eerst met de koffie te maken, je hebt 70gr espresso nodig. Dan zoeten en goed mengen tot de suiker is opgelost. Laat de koffie eerst een paar minuten op kamertemperatuur afkoelen en zet hem dan minstens 2 uur in de koelkast.

Giet na 2 uur de verse vloeibare room in een kom die ook goed gekoeld is. Klop de room op met een elektrische mixer  en voeg zodra hij half opgeklopt is (d.w.z. zodra hij een romigere consistentie begint te krijgen) de gezoete koffie toe, goed gekoeld uit de koelkast. Giet hem langzaam over de room terwijl je blijft mixen.

Blijf het mengsel bewerken tot het volledig opgeklopt is. Dek vervolgens af met folie en zet minstens een uur in de koelkast voordat u uw koffieroom serveert (eventueel met wat cacaopoeder erover).

De koffieroom kan een dag in de koelkast worden bewaard. Invriezen wordt niet aanbevolen.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten