In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 10 minuten + 3 uur afkoeltijd
Oorsprong: Veneto
Wat heb je nodig?
- 40gr suiker
- 70gr sterke espresso
- 300ml verse room
Bereiding
Om de koffieroom te bereiden, beginnen we eerst met de koffie te maken, je hebt 70gr espresso nodig. Dan zoeten en goed mengen tot de suiker is opgelost. Laat de koffie eerst een paar minuten op kamertemperatuur afkoelen en zet hem dan minstens 2 uur in de koelkast.
Giet na 2 uur de verse vloeibare room in een kom die ook goed gekoeld is. Klop de room op met een elektrische mixer en voeg zodra hij half opgeklopt is (d.w.z. zodra hij een romigere consistentie begint te krijgen) de gezoete koffie toe, goed gekoeld uit de koelkast. Giet hem langzaam over de room terwijl je blijft mixen.
Blijf het mengsel bewerken tot het volledig opgeklopt is. Dek vervolgens af met folie en zet minstens een uur in de koelkast voordat u uw koffieroom serveert (eventueel met wat cacaopoeder erover).
De koffieroom kan een dag in de koelkast worden bewaard. Invriezen wordt niet aanbevolen.