Buonissimo appetito! 52: Baci di dama

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Stuks: ongeveer 20
Tijd: 1u
Oorsprong: Piemonte

Deze bekende koekjes, baci di dama ofwel dameskusjes, uit Piemonte zijn een ware lekkernij. In plaats van chocolade kan je ook nutella nemen.

Wat heb je nodig?

  • 175 gr patisseriebloem
  • 150 gr echte boter
  • 115 gr witte suiker
  • 50 gr pure chocolade
  • 1 eierdooier
  • 1 theelepel amandelessence
  • 115 gr amandelpoeder

Bereiding

Breng de boter op kamertemperatuur zodat ze zacht is. Meng ze met de suiker tot een gladde massa en voeg er dan de bloem, de amandelessence en de eierdooier bij. Kneed het tot een homogene massa en maak dan een bol die je wikkelt in huishoudfolie. Laat deze bol 2 uur rusten in de koelkast.

Neem het deeg, neem er kleine stukjes af en rol met de hand een veertigtal bolletjes. Deze leg je op een bakplaat die bedekt is met bakpapier. Je zal zeker twee bakplaten nodig hebben. Laat wat ruimte tussen de bolletjes, want ze worden wat groter tijdens het bakken.

Bak de bolletjes ongeveer 20 minuten in een oven van 200 graden. Ze mogen niet te bruin worden. Laat de koekjes voldoende afkoelen.

Smelt de chocolade in een kom au bain marie. Neem een koekje, dep één zijde in de chocolade en plak er een ander koekje tegen. Laat ze rusten tot de chocolade is gestold.

Welke wijn?

Uiteraard kiezen we een dessertwijn. Omdat we in Piemonte zitten, gaan we voor een mooie Moscato.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten