Buonissimo appetito! 33: Triglie al forno

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 1u 30min
Oorsprong: Le Marche

Wat heb je nodig?

  • 4 stukken rode poonfilet
  • 4 plakken gerookte ham
  • 1 citroen
  • 12 blaadjes verse salie
  • bosje peterselie, gehakt
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Een marinade maken met olijfolie, citroensap, peper en zout en 6 blaadjes gesnipperde salie. De filets hierin wentelen en 2 uur laten rusten in de ijskast.

Daarna de filets late uitlekken, wentelen in paneermeel en omwikkelen met de rauwe ham. Neem een ovenschaal, doe er een geut olijfolie in en leg de filets hier in. Strooi de overige salieblaadjes erover en overgiet ze met de rest van de marinade.

Zet ze 15 minuten en een voorverwarmde oven van 200 graden.

 

Welke wijn?

Dit gerecht wordt het best geserveerd met een witte wijn met een gemiddelde body, waaronder mousserende wijnen. Een chardonnay past er heel goed bij, bvb; uit Sicilië. Wil je in Le Marche blijven, neem dan een goede Verdicchio dei Castelli di Jesi.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten