Buonissimo appetito! 31: Cianfotta

(foto wikicommons - Tomáš Zeleninský)

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 1u 30min
Oorsprong: Basilicata

Wat heb je nodig?

  • 600gr aubergines
  • 2 rode paprika’s
  • 600gr tomaten
  • 1 kilo vastkokende aardappelen
  • peterselie
  • een eetlepel verse oregano
  • 2 uien
  • 3 teentjes look
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

De aubergines wassen en in blokjes snijden van ongeveer 2cm. Bestrooien met zout en een 20 minuten laten rusten. Ook de aardappelen in soortgelijke blokjes snijden. De tomaten in kokend water leggen, afspoelen met koud water en ontvellen. Daarna ook deze in blokjes snijden. De paprika wassen en in stukjes snijden. De uien en look fijnsnipperen.

Eerst de aardappelen droogdeppen en bakken in olijfolie. Dan de ui toevoegen en meebakken en daarna volgen de (drooggedepte) aubergineblokjes en de paprika. Voeg ook de oregano, peper en zout toe. Daarna komen de tomaten erbij. Schep alles goed door mekaar en zet het deksel op de pan. Zet het geheel in de voorverwarmde oven van 200 graden voor 45 minuten.

Haal de pan uit de oven en meng het geheel met de fijngesnipperde peterselie.

 

Welke wijn?

Wat het wijnarrangement betreft, denk ik dat je voor een gerecht dat zo geworteld is in traditie en eenvoud, een wijn nodig hebt die inheems en strikt lokaal is. Ga voor een (rode) Aglianico of een (witte) Falanghina uit Basilicata.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten