In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 1u 30min
Oorsprong: Basilicata
Wat heb je nodig?
- 600gr aubergines
- 2 rode paprika’s
- 600gr tomaten
- 1 kilo vastkokende aardappelen
- peterselie
- een eetlepel verse oregano
- 2 uien
- 3 teentjes look
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
De aubergines wassen en in blokjes snijden van ongeveer 2cm. Bestrooien met zout en een 20 minuten laten rusten. Ook de aardappelen in soortgelijke blokjes snijden. De tomaten in kokend water leggen, afspoelen met koud water en ontvellen. Daarna ook deze in blokjes snijden. De paprika wassen en in stukjes snijden. De uien en look fijnsnipperen.
Eerst de aardappelen droogdeppen en bakken in olijfolie. Dan de ui toevoegen en meebakken en daarna volgen de (drooggedepte) aubergineblokjes en de paprika. Voeg ook de oregano, peper en zout toe. Daarna komen de tomaten erbij. Schep alles goed door mekaar en zet het deksel op de pan. Zet het geheel in de voorverwarmde oven van 200 graden voor 45 minuten.
Haal de pan uit de oven en meng het geheel met de fijngesnipperde peterselie.
Welke wijn?
Wat het wijnarrangement betreft, denk ik dat je voor een gerecht dat zo geworteld is in traditie en eenvoud, een wijn nodig hebt die inheems en strikt lokaal is. Ga voor een (rode) Aglianico of een (witte) Falanghina uit Basilicata.