Buonissimo appetito! 29: Risotto nero

(foto wikicommons - Micaela & Massimo)

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 1u
Oorsprong: Veneto

Wat heb je nodig?

  • 500 gr verse inktvisringen
  • een zakje intvisinkt
  • 250gr rijst voor risotto
  • citroensap
  • 1 ui
  • peterselie
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • 1/4 l droge witte wijn
  • 3/4 l warme visbouillon
  • zout en peper

Bereiding

De knoflook fijnhakken en mengen met wat olijfolie en een beetje citroensap. De inktvisringen hier onder mengen en laten marineren.

De ui snipperen en aanstoven in olijfolie. De inktvisringen toevoegen en continu omroeren tot ze gebakken zijn (enkele minuten). De wijn toevoegen en even laten verdampen.

Dan de rijst toevoegen en even meebakken. Dan de visbouillon beetje bij beetje toevoegen, alsook het zakje inktvisinkt. Daarbij de rijst voortdurend omroeren en laten wellen tot hij beetgaar is. Kruiden met peper en zout en op het einde de gesnipperde peterselie toevoegen en opdienen.

Welke wijn?

Inktvisinktrisotto heeft een unieke en heerlijke smaak en vraagt samen met de risotto om een volle, gestructureerde witte wijn. Kies bijvoorbeeld voor een Pinot Bianco van Trentino of een Vermentino van Ligurië of van Sardinië. Ook een Franciacorta past er goed bij. Wil je in Veneto blijven, neem dan een Lugana van het Gardameer.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten