Buonissimo appetito! 19: Abbacchio alla Romana

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 60 minuten
Oorsprong: Lazio

Wat heb je nodig?

  • 1,300 kg zuiglam in hapklare stukken
  • 3 ansjovisjes in zout
  • 2 dl droge witte wijn
  • 2 teentjes look
  • 4 blaadjes salie
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 el olijfolie

Bereiding

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem.

Voeg het vlees toe samen met 1 teentje look, de salie, 1 takje rozemarijn, zout en peper. Gaar 50 à 60 min. in een oven op 190°C. Begiet het vlees nu en dan met de witte wijn.

Spoel de ansjovis af en plet ze in een mortier, samen met de resterende rozemarijn en het teentje look. Verdun met water om een romige pasta te bekomen. Haal de pan uit de oven en begiet het vlees met de saus. Zet nog even in de oven en dien warm op met de saus afzonderlijk.

Welke wijn?

Het best neem je een volle rode, droge wijn voor dit gerecht. Voorbeelden zijn een Chianti Colli Senese uit Toscane, een Rosso Piceno uit Le Marche of een Cannonau uit Sardegna. Wil je in Lazio blijven, dan opteer je best voor een Cesanese del Piglio.

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten