
In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20 min
Oorsprong: Puglia
Wat heb je nodig?
- 4 lapjes paardenvlees (400 g)
- 400 g tomatenblokjes
- 50 g spek
- 50 g pecorino
- knoflook
- peterselie
- extravergine olijfolie
- zout en peper
Bereiding
Snijd het spek en de pecorino in reepjes van 8 cm lang en 5 mm dik.
Verdeel de reepjes over de lapjes vlees.
Leg op elk lapje vlees ½ knoflookteen, 2-3 blaadjes peterselie, wat zout en peper. Rol de lapjes over de vulling op en bind ze vast met keukengaren (in Puglia heten vleesrolletjes braciole).
Bak de vleesrolletjes ca. 2 minuten in een koekenpan met 2 el olie. Breng ze op smaak met zout en peper.
Voeg de tomatenblokjes toe en gaar het geheel ca. 30 minuten in de koekenpan. Verwijder het keukengaren en serveer.
