
In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20 min
Wat heb je nodig?
- 1,2 kg verse vis naar keuze, schoongemaakt
- 300 g couscous, voorgekookt
- 2 knoflooktenen
- 1 rijpe tomaat
- 1 grote ui
- laurier
- peterselie
- kaneelpoeder
- kruidnagelpoeder
- nootmuskaat
- extravergine olijfolie
- zout en peper
Bereiding
Hak de knoflook met een bosje peterselie fijn. Snijd de tomaat in stukjes. Snipper de ui en fruit hem met 1 laurierblad in een half glas olie glazig. Voeg na 1-2 minuten het knoflookhaksel en de tomaat toe.
Voeg na ca. 2 minuten de vissen in stukken toe. Leg de vissen in een enkele laag in de pan. Schenk er 2 l water bij, voeg zout en peper toe en laat het geheel ca. 20 minuten koken. Neem de vis uit de pan en zeef de bouillon. Leg de vis op een ondiepe schaal. Schenk er een beetje bouillon over en houd de vis warm.
Schenk de resterende bouillon over de couscous en voeg zout, peper, een beetje kaneel en een beetje kruidnagelpoeder toe. Roer door. Laat de couscous staan tot hij al het vocht heeft opgenomen en schep de couscous op de schaal bij de vis.
