Buonissimo appetito! 12: Fiori di zucca ripieni di patate

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 30 minuten
Oorsprong: Campania, Calabria, Liguria, Lazio

Wat heb je nodig?

  • 16 courgettebloemen
  • 500 g aardappelen
  • 70 g gemalen
  • Parmezaanse kaas
  • 1 teentje look
  • 1 bos basilicum
  • 2 eieren
  • olijfolie
  • muskaatnoot
  • zout

Bereiding

Courgettes zijn fantastische planten in de tuin. Ze maken een hoop vruchten en blijven bovendien de hele zomer bloeien, met alsmaar nieuwe bloemen. En het mooiste is dat je die bloemen kunt eten! Je kunt ze als tempura in een beslagje frituren of als een soort worstje vullen met gehakt, rijst, groenten of kaas en dan bakken.

Het recept van vandaag is gebaseerd op een vulling van aardappelen. Maak aardappelpuree en voeg de Parmezaanse kaas toe, alsook muskaatnoot, de eieren, geplette look en 5 à 6 gesnipperde basilicumblaadjes. Kruid met peper en zout. Lepel in een spuitzak. Verwijder de stamper en meeldraden van de bloemen, was ze en droog voorzichtig. Vul ze met het aardappelmengsel en leg op een bakplaat, bekleed met bakpapier.

Besprenkel met olie en bestrooi met Parmezaanse kaas. Bak 20 min. in een oven op 180°C.

Welke wijn?

Voor dit gerecht nemen we best een lichte en droge witte wijn, het mag zelfs een mousserende zijn. Voorbeelden zijn een Fiano di Avellino uit Campania of een Vignanello uit Lazio.

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten