In deze reeks laten we ons licht schijnen op de Italiaanse gastronomie, meer bepaald op typische ingrediënten, streekproducten en voedingswaren die zo eigen zijn aan de rijke Italiaanse keuken.
Pasta Rummo che passione!
Nel lontano 1846 Antonio Rummo avvia l’attività di famiglia a Benevento dove il grano è buono e l’acqua è pura: non serve molto per creare un prodotto così gustoso e apprezzato. Infatti, di lì a poco la pasta Rummo entra nella cucina e nel cuore degli Italiani.
Il metodo di produzione è basato su una tradizione, tramandata gelosamente di padre in figlio, sulla qualità delle semole di grano duro per permettono una buona tenuta di cottura e sulla ricerca d’eccellenza che fornisce al prodotto finale delle caratteristiche uniche. Oggi l’offerta Rummo è varia e allettante: dai prodotto per i celiaci a quelli completamente biologici, da quelli creati con farine di legumi al riso integrale. Riuscirai a resistere alla tentazione? Noi no!
Pasta Rummo, wat een passie!
In 1846 begon Antonio Rummo het familiebedrijf in Benevento, waar het graan goed is en het water zuiver: er is niet veel nodig om zo’n smakelijk en populair product te maken. Kort daarna deed Rummo pasta zijn intrede in de keukens en de harten van de Italianen.
De produktiemethode is gebaseerd op een traditie die angstvallig van vader op zoon wordt doorgegeven, op de kwaliteit van het griesmeel van harde tarwe zodat het goed kan worden gekookt en op het streven naar uitmuntendheid dat het eindprodukt unieke kenmerken geeft. Vandaag de dag is het aanbod van Rummo gevarieerd en verleidelijk: van producten voor coeliakiepatiënten tot volledig biologische producten, van producten gemaakt met meel van peulvruchten tot zilvervliesrijst. Zal je de verleiding kunnen weerstaan? Wij niet.