In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemiddeld
Personen: 6
Tijd: 1u30 minuten
Oorsprong: Le Marche
Wat heb je nodig?
- 300 gr gemengd gehakt
- 6 kleine courgettes
- 500 gr tomaten
- peterselie
- een teentje look
- 4 eetlepels geraspte Parmezaanse kaas
- zout en peper
- 2 eetlepels paneermeel
- 1 ui
- boter en olijfolie
Bereiding
De courgettes wassen en 5 minuten koken in water. Daarna afspoelen met koud water en laten afkoelen en doormidden snijden. Ook de tomaten even in kokend water leggen en afspoelen met koud water zodat je ze makkelijk kan ontdoen van het vel. Daarna in partjes snijden.
In een grote pan (waarin plaats is voor 12 halve courgettes) de gesnipperde ui fruiten in olijfolie. Daarna de tomatenblokjes toevoegen en kruiden met peper en zout en het geperste knoflookteentje toevoegen. Even laten inkoken.
De courgettes een beetje uithollen en het vruchtvlees fijnhakken. Bak in een tweede pan het gehakt en voeg er het vruchtvlees aan toe, samen met het paneermeel en de Parmezaanse kaas. Kruiden met peper en zout. De courgettes vullen met dit mengsel en in de pan met tomaten naast mekaar leggen. Bak ze ongeveer 30 minuten op een laag vuur met een deksel op de pan tot ze beetgaar zijn.
Welke wijn?
Courgette wordt meestal gecombineerd met hartige, frisse wijnen met bloemen en kruiden om een zekere harmonie te creëren. Maar in dit geval verandert de vulling met gehakt het spel. We kiezen voor een een soepele en fruitige rode wijn, bijvoorbeeld een Sangiovese. Als je het wilt combineren met een nog tanninerijker en krachtiger wijn, ontkurk dan een rode wijn uit Puglia zoals Negroamaro.