In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 30 minuten
Oorsprong: Puglia
Wat heb je nodig?
- 350 g broccoli, schoongemaakt
- 250 g orecchiette
- 200 ml groentebouillon
- 100 g aardappel, geschild
- 80 g ui
- 3-4 el extravergine
- olijfolie
- 3 ansjovisfilets
- rode peper zout
Bereiding
Snipper de ui en fruit hem ca. 2 minuten in 1 el olie. Voeg de in stukjes gesneden aardappel toe en bak hem ca. 1 minuut. Schenk de kokende groentebouillon erbij. Doe een deksel op de pan en laat het geheel ca. 7 minuten koken. Snijd de broccoli in roosjes, doe ze in de pan en kook ze ca. 5 minuten mee. Voeg indien nodig zout toe.
Breng ondertussen het water voor de pasta aan de kook. Doe wat zout bij het water en kook de orecchiette ca. 9 minuten.
Giet de orecchiette en de broccoli af. Bak ze samen kort op hoog vuur in een koekenpan met de resterende olie, wat in stukjes gesneden rode peper en de in stukjes gesneden ansjovisfilets tot het geheel goed op smaak is.
Welke wijn?
Ga voor een witte wijn. Voor de regionale combinatie kiezen we een Greco. Maar ook een Ribolla Gialla uit Friuli of een Pecorino uit de regio Marche, een Chardonnay uit Alto Adige en een Garganega uit Veneto zijn uitstekend.