Vleesrolletjes op de wijze van Bari

Braciole baresi

Ingrediënten voor 4 personen
Bereidingstijd: ca. 1 uur

  • 4 lapjes paardenvlees (400 g)
  • 400 g tomatenblokjes
  • 50 g spek
  • 50 g pecorino
  • knoflook
  • peterselie
  • extravergine olijfolie
  • zout en peper

Snijd het spek en de pecorino in reepjes van 8 cm lang en 5 mm dik.

Verdeel de reepjes over de lapjes vlees.

Leg op elk lapje vlees ½ knoflookteen, 2-3 blaadjes peterselie, wat zout en peper. Rol de lapjes over de vulling op en bind ze vast met keukengaren (in Puglia heten vleesrolletjes braciole).

Bak de vleesrolletjes ca. 2 minuten in een koekenpan met 2 el olie. Breng ze op smaak met zout en peper.

Voeg de tomatenblokjes toe en gaar het geheel ca. 30 minuten in de koekenpan. Verwijder het keukengaren en serveer.

Over Bart Tordeurs 47 Artikelen
Bart Tordeurs is auteur, fotograaf, gids en reisleider Italië met een jarenlange passie voor Rome. Oprichter van https://romewandelingen.be: op stap in de eeuwige stad, 50 gratis wandelingen in en om Rome.

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten