Smaakmakers uit de Italiaanse keuken (7): SAFFRAAN • ZAFFERANO

In deze reeks gaan we na wat de bekendste en meest gebruikte kruiden en smaakmakers zijn uit de rijke Italiaanse keuken. Voor vele mensen is het ronduit de lekkerste keuken die er bestaat. De Italiaanse keuken zou echter zijn karakteristieke smaak niet hebben zonder verse  kruiden. 

Eén van de belangrijkste kruiden die we in veel traditionele bereidingen terugvinden is saffraan.  Saffraan heeft een karakteristieke gouden kleur en wordt geteeld in Abruzzo, Toscane en Sardinië.

Dit kruid verrijkt verschillende gerechten en producten van de Italiaanse gastronomie met smaak. We vinden het terug in de zeer beroemde Milanese risotto, bij de productie van sommige kazen (waaronder Bagoss, Grana Lodigiano en Piacentinu) en in diverse bereidingen op basis van vis en schaaldieren.

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten