Leer meer over Italiaanse natuurlijke wijnen!
Ter gelegenheid van de vijfde editie van de Week van de Italiaanse keuken in de wereld, belicht het Agentschap voor Buitenlandse Handel de Italiaanse wijngaard. Als gevolg van de gezondheidscrisis werden de gebruikelijke events geannuleerd. Precies daarom biedt het ICE een heuse online training over Italiaanse wijnen.
Met een productie van 46,1 miljoen hectoliter in 2019 is Italië ’s werelds grootste wijnproducent. Het land cultiveert al minstens 2500 jaar wijnstokken. De mogelijkheden om geweldige wijnen te produceren zijn eindeloos. Het aanbod is daardoor erg breed en het is niet altijd even gemakkelijk om er wegwijs in te raken.
Het ICE, het Agentschap voor Buitenlandse Handel, biedt met een video van bijna 40 minuten gepresenteerd door Fabrizio Bucella verduidelijking. Wat zijn de verschillen tussen een natuurlijke, biologische en biodynamische wijn? Hoe herken je een echte Italiaanse natuurwijn? Hoe maak je onderscheid tussen de appellaties?
Al deze vragen probeert deze digitale te beantwoorden. Sommelier Fabrizio struint door de geschiedenis van de Italiaanse wijngaard om het uiterlijk van natuurlijke wijn te ontcijferen.
De natuurlijke wijntrend
Vandaag is het vrij gemakkelijk om te begrijpen wat er achter de kwalificaties “organisch” of “biodynamisch” schuilgaat. De benaming “natuur” is moeilijker vast te stellen. Nochtans neemt de belangstelling van de consument voor natuurlijke wijn toe. Maar waarom zo’n interesse? Omdat consumenten zich wenden tot wijnen die steeds meer ontdaan zijn van producten die bedoeld zijn om wijn te modificeren. Een natuurwijn is per definitie een wijn waaraan men niets toevoegt tijdens de vinificatie.
Volg hieronder de masterclass!