Buonissimo appetito in Estate!: Rigatoni con zucchine e melanzane

De zomer is begonnen! Wie van het goede weer wil genieten, wil niet lang in de keuken staan om de dagelijkse maaltijd klaar te maken. Deze zomer brengen we u enkele gemakkelijke zomerse pastarecepten die in een mum van tijd op tafel staan.

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 30 minuten

 

Wat heb je nodig?

  • 400gr rigatoni
  • 300gr aubergine in blokjes
  • 300gr courgette in blokjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 gehakt pikant pepertje
  • Een blikje tomaten (400gr)
  • Een lepel verse gehakte oregano
  • Een twintigtal zwarte ontpitte olijven, gehalveerd
  • 250 gr mozzarella in blokjes
  • Geraspte parmezaanse kaas

 

Bereiding

Kook de rigatoni in een pot water met wat zout tot hij al dente is.

Bak de ui met de courgette en de aubergine in een pan met olijfolie. Voeg de tomaat, het pepertje, de oregano  en de olijven toe en laat zo’n 5 minuten sudderen.

Meng de groenten met de pasta en de helft van de mozzarella. Doe het geheel in een ovenschotel en bestrooi met de rest van de mozzarella en een beetje parmezaanse kaas.

Zet de schotel onder de gril tot de kaas lichtbruin is en dien op.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten