Buonissimo appetito! 37: Penne all’arrabbiata

(foto wikicommons - DC)

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 30 min
Oorsprong: Lazio

Wat heb je nodig?

  • 100 gr pancetta
  • 500 gr ontvelde tomaten
  • peterselie
  • 2 teentjes look
  • 2 peperoncini
  • 50 gr pecorino
  • 500 gr penne
  • 1 ui
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

De pancetta in reepjes snijden. De peperoncini, de ui en de look snipperen. De tomaten in stukken snijden. Ondertussen kan je de pasta koken tot hij beetgaar is.

Bak de pancetta met de ui in een ruime pan. Voeg daarna de look en de peperoncini toe en laat nog wat bakken. Voeg dan de tomaten toe en wat peper en zout en laat een tijd pruttelen.

Giet de pasta af en meng het onder de saus. Afwerken met de gehakte peterselie.

 

Welke wijn?

Deit gerecht verdeeld de meningen. Sommigen prefereren een rode wijn, zoals een Montepulciano d’Abruzzo die met zijn tannines en wilde tonen goed samengaat met de pittige saus. Als u daarentegen van de witte wijnschool bent, hebt u bij dit recept een wijn met een gemiddelde body nodig, zoals een Grechetto uit Lazio.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten