In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 10 minuten
Oorsprong: Piemonte
Wat heb je nodig?
- 8 eieren
- 30 g pancetta in blokjes
- 200 g tomatensaus
- 2 groene paprika’s
- 1 ui gesnipperd
- boter
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
Rooster de paprika’s 40 min. in een voorverwarmde oven op 200°C. Pel ze, haal de zaadlijsten er uit en snijd in kleine blokjes. Stoof de fijngesneden ui transparant aan in 2 eetlepels olijfolie.
Voeg de spekblokjes toe, stoof 5 min. verder en voeg de paprika en tomatensaus bij. Kruid pet peper en zout en laat inkoken.
Boter 4 ovenschaaltjes in, lepel wat saus op de boden en breek er voorzichtig een ei in.
Kruid met peper en zout en zet in een voorverwarmde oven op 180°C. Wanneer de eiwitten gestold zijn kunnen ze geserveerd worden. Presenteer het met brood.
Welke wijn?
In principe kan men alle eierbereidingen combineren met droge en frisse witte wijnen, discreet zacht en warm. We denken dan bijvoorbeeld aan een Frascati (Lazio) of een Lugana (Lombardije en Veneto). Wil je in de regio blijven, kies dan bijvoorbeeld een Langhe Bianco.