Buonissimo appetito (122): Pan Ducale

 

In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: makkelijk
Personen: 6
Tijd: ca. 1 uur
Oorsprong: Abruzzo

Dit recept komt uit de reeks ‘Schatten van Abruzzo’. Je kan het bijhorende artikel hier vinden.

Wat heb je nodig?

  • 150 gram eieren (ongeveer 3)
  • 70 gram bloem
  • 130 gram bruine suiker
  • 40 gram gekonfijte citroen
  • 9 gram bakpoeder
  • 3 gram sinaasappelschil
  • amandelessence naar smaak
  • 50 gram volkorenmeel
  • 90 gram amandelen
  • 90 gram 60 % pure chocolade
  • 70 gram boter (gesmolten)
  • 1 gram zout
  • 1 gram kaneelpoeder

 

Bereiding

Rooster en hak eerst de amandelen met een mes, doe hetzelfde met de pure chocolade en zet deze apart.

Scheid de dooiers van de eiwitten en klop de dooiers met de bruine suiker en het zout tot ze licht en schuimig zijn.

Tot slot hoeft u alleen nog maar de kaneelpoeder toe te voegen, de eiwitten stijf te kloppen en deze aan het mengsel toe te voegen; Meng van onder naar boven met een spatel, om te voorkomen dat het deeg leegloopt.

Vet een cakevorm van 30×10 cm in en bestuif deze met bloem. Giet het mengsel erin en bak het in een voorverwarmde oven op 170°C gedurende ongeveer 50/60 minuten. Doe de tandenstokertest.

Nadat het gekookt is, moet het volledig afkoelen voordat u het serveert en in plakjes snijdt voor uw gasten.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten