In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 10 minuten + 15 minuten baktijd
Oorsprong: ?
Artisjokken vind je makkelijk terug in de Italiaanse keuken, zowel in het noorden als in het zuiden. Dit is een eenvoudig gerecht om te presenteren als voorafje of als bijgercht bij de hoofdmaaltijd.
Wat heb je nodig?
- 6 artisjokken
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
Verwijder de harde, paarse blaadjes aan de buitenkant en het taaie gedeelte van de steel. Snij de artisjokken in kwartjes en haal voorzichtig de binnenste haartjes eruit.
Doe de stukken in een pot met water en wat zout en breng ze aan de kook. Laat de artisjokken 5 minuten koken en giet ze dan af. Laat grondig uitlekken.
Doe olijfolie in een grillpan en leg de artislokken hierin. Bak ze aan alle kanten tot ze gaar zijn en licht bruin worden. Zet het vier af en besprenkel ze met grof zout.
Simpel maar o zo lekker!
Welke wijn?
De perfecte match tussen wijn en artisjokken is een witte wijn, van nature vrij of laag in tannines, zoals een Sardijnse Vermentino, fris en pittig met zijn florale hints.