Niveau: gemiddeld
Personen: 6
Tijd: ca. 45 minuten
- 500 g volkerenmeel
- 500 g tomaten
- knoflook
- kappertjes
- extravergine olijfolie
- olijfolie om te frituren
- zout
Leg het meel met een snufje fijn zout op het werkblad. Voeg 100 ml olijfolie toe en kneed het geheel door elkaar tot kruimels.
Voeg al knedend beetje bij beetje wat water toe en kneed het tot een gelijkmatig, soepel, zacht en glad deeg. Laat het deeg afgedekt ca. 1 uur rijzen.
Blancheer ondertussen de tomaten, pel ze en snijd ze in blokjes.
Gaar de tomatenblokjes in 2 el olie met een knoflookteen tot een sausje.
Voeg aan het eind wat kappertjes toe.
Bestuif het werkblad en rol het deeg uit tot vellen van ca. 0,5 cm dik. Snijd schijfjes van 8 cm Ø uit het deeg en frituur ze in ruime olijfolie.
Serveer de gefrituurde minipizza’s warm, bestreken met de tomatensaus.