In deze reeks laten we ons licht schijnen op de Italiaanse gastronomie, meer bepaald op typische ingrediënten, streekproducten en voedingswaren die zo eigen zijn aan de rijke Italiaanse keuken.
Dai mulini alla tavola: la pasta De Cecco
Quasi due secoli fa una storia di tradizione, passione e gusto nasceva sui monti abruzzesi. I fratelli De Cecco danno vita a una pasta eccellente che riesce, grazie a materie prime di ottima qualità, a ingolosire tutti gli italiani.
La pasta De Cecco è preparata tramite la migliore farina di grano duro. Questa viene selezionata da mani esperte prima di essere trasportata ai mulini. Nei campi si controllano la consistenza delle spighe e il colore ambrato dei cereali, in laboratorio si studiano le qualità fisiche e chimiche. Quando il processo di selezione è ultimato, arriva la fase di macinatura. Un’ondata di aromi si sprigiona dai mulini dove i chicchi sono lavorati attentamente. Agli impasti poi viene aggiunta l’acqua proveniente dalla sorgente e un lento processo di lavorazione aiuta a preservare le proprietà nutritive. Ciò che è importante non è la quantità, ma la qualità: solo in questo modo si può ottenere una pasta De Cecco degna del suo nome.
Van de molen naar de tafel: pasta De Cecco
Bijna twee eeuwen geleden werd in de bergen van Abruzzo een verhaal van traditie, passie en smaak geboren. De gebroeders De Cecco creëren een uitstekende pasta die alle Italianen weet te bekoren dankzij grondstoffen van topkwaliteit.
De Cecco pasta wordt gemaakt van het beste meel van harde tarwe. Dit wordt door deskundige handen geselecteerd voordat het naar de molens wordt vervoerd. Op het veld worden de consistentie van de aren en de amberkleur van het graan gecontroleerd, in het laboratorium worden de fysische en chemische eigenschappen bestudeerd. Wanneer het selectieproces is voltooid, komt de freesfase. Een golf van aroma’s gaat uit van de molens waar de granen zorgvuldig worden verwerkt. Vervolgens wordt water uit de bron aan het deeg toegevoegd en door een langzaam proces blijven de voedingseigenschappen behouden. Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit: alleen op die manier kan men De Cecco pasta verkrijgen die zijn naam waardig is.