In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 20min
Wat heb je nodig?
- 4 runderfilets van ongeveer 150gr
- 8 gedroogde tomaten op olie
- 40 gr ontpitte zwarte olijven
- 50 gr paneermeel
- 50 gr boter
- 20 gr kappertjes op zout
- 30 gr pistachenootjes, fijngehakt
- olijfolie, peper, zout
Bereiding
Snij de tomaten in kleine stukjes en de olijven in dunne schijfjes. Spoel de kappertjes af en snipper ze. Maak een mengeling van de boter, de pistachenootjes, olijven, kappers, paneermeel en tomaten.
Wrijf het vlees in met olijfolie, peper en zout. Bak ze in een warme pan 1 minuut aan elke zijde. Doe ze uit de pan en leg de filets op bakpapier.
Wrijf de bovenzijde van elke filet in met het botermengsel. Zet de filets 2 à 3 minuten onder de grill en dien ze onmiddellijk op.
Welke wijn?
Filetto di manzo vraagt om een mooie ronde rode wijn. Veel is mogelijk. We denken bijvoorbeeld aan een Chianti of een Morellino di Scansano (beiden Toscane), een Lagrein (Alto Adige), een Negroamaro (Puglia) of een Gattinara (Piemonte).