In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 40 min
Oorsprong: Lazio
Een ongewoon gerecht, maar zeer lekker.
Wat heb je nodig?
- 400 gr spaghettini (fijne spaghetti)
- 1 dl wodka
- 1.5 dl volle room
- 75 gr zwarte kaviaar (lompviseieren)
- 1 fijngesnipperde ui
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
Doe olijfolie in een pan en fruit hierin de ui tot hij gaar is (hij mag niet bruin worden). Giet er dan de wodka en de room bij en laat dit op een laag vuur voor minstens 10 minuten inkoken, tot de scherpe smaak van de wodka is verdwenen.
Kook ondertussen de spaghettini beetgaar.
Neem de wodkasaus van het vuur en meng er de kaviaar onder. Breng op smaak met peper en zout. Meng dan de saus met de pasta en dien onmiddellijk op.
Welke wijn?
Een mousserende wijn (metodo classico!) kan altijd, bvb. een Franciacorta. Wie een gewone witte wijn wil, kan beter kiezen voor zachte witte wijnen met een uitgesproken zoetheid, terwijl complex gestructureerde of gearomatiseerde wijnen zoals rozijnenwijnen of wijnen die op vat zijn gerijpt, moeten worden vermeden.