Buonissimo appetito! 45: Pollo alla cacciatora

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 2 à 4
Tijd: 1u
Oorsprong: Umbria

Wat heb je nodig?

  • 4 kippenbillen
  • peterselie
  • verse rozemarijn
  • een onbespoten citroen
  • 2 ansjovisfilets
  • 2 eetlepels kappertjes op zout
  • 1 dl tomatenpuree
  • 50 gr zwarte ontpitte olijven
  • een glas droge witte wijn
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • 6 peperkorrels
  • zout en peper

Bereiding

Neem een vijzel en doe hierin de rozemarijn, de peperkorrels en de look en plet het geheel. Voeg olijfolie toe en de geraspte schil van de citroen. Wrijf de kippenbillen in met dit mengsel en laat ze ongeveer een half uur marineren.

Neem een grote pan en bak hierin de stukken kip krokant. Giet daarna de wijn in de pan, gevolgd door de tomatenpuree en een beetje citroensap. Laat het nog ongeveer 15 minuten stoven op een laag vuur.

De kappertjes afspoelen, de olijven halveren en de ansjovisfilets fijnhakken. Voeg dit alles bij de saus en laat het nog enkele minuten meestoven. Kruid naar wens met peper en zout. Hak de peterselie fijn en strooi dit over het gerecht.

Welke wijn?

Dit gerecht vraagt om een goede rode wijn. Een wijn op basis van de sangiovesedruif is altijd een goede keuze, of hij nu van Toscane of Umbrië komt.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten