Het witte goud van Trapani

Verblind door het zout De honderden witte zoutpannen, de windmolens, de kanalen in duizend hectaren zoutvlaktes van Ettore, Infersa, Paceco langs de kust van Marsala naar Trapani ogen als een surrealistisch, bijna buitenaards scenario. Het is de zoutweg, binirittu, gezegend door God, naar de woorden van de Siciliaanse dichter Turi Toscano. Een stap terug in de tijd Drieduizend jaar geleden, ten tijde van de Feniciërs, bestonden ze al, de  caseddri, de kuipen voor de verdamping van het zeewater en nu nog gebeurt de zoutwinning volgens de traditionele  eeuwenoude technieken. De windmolens,  meesterwerken van industriële archeologie, vangen de kracht van de


Deze inhoud is enkel voor Taste-Italy leden.
Meld je aan met je gebruikersnaam en paswoord op deze pagina. Of registreer jezelf via deze pagina.

Over D.J. Bruggeman 37 Artikelen
D.J. Bruggeman is geboren in Antwerpen en heeft een master in moderne talen. Sinds vele jaren woont ze in Rome waar ze gewerkt heeft als journalist-documentarist en language coach. Ze houdt van culinaire wandelingen, is lid van de Italiaanse Sommelier Association en met het motto Travel-Eat-Drink & Write neemt ze de lezers mee op een boeiende reis tussen intriges, wijnen en spijzen. Auteur van de culinaire thriller"De wijn van Clemens".

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten