Buonissimo appetito! 32: Peperoni ripieni

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 4
Tijd: 50 min
Oorsprong: Puglia

Wat heb je nodig?

  • 4 gele of rode paprika’s
  • bosje peterselie, gehakt
  • 4 eetlepels geraspte pecorino
  • 2 kleine broodjes
  • 4 ansjovisfilets op olie
  • 2 eetlepels kappertjes op zout
  • 2 teentjes look
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Van de paprika’s het hoedje afsnijden en in de binnenkant de pitjes verwijderen. De kappertjes spoelen met water en fijnhakken.

De broodjes opensnijden en het witte broodkruim verwijderen. Het broodkruim vermengen met een beetje olijfolie. De ansjovis en de look fijnsnijden en onder het broodkruim mengen, alsook de peterselie, de kappertjes en de helft van de pecorino.

De paprika’s vullen met het mengsel en de bovenkant bestrooien met de pecorino. De hoedjes terug op de paprika’s zetten en ze daarna insmeren met wat olijfolie.

Een ovenschaal invetten met olijfolie en de paprika’s hier in plaatsen. Zet ze 20 minuten in een voorverwarmde oven van 180 graden.

Je kan het geven als bijgerecht bij vlees of als voorgerecht, bvb. met wat brood en een tomatensausje.

Welke wijn?

Een goed bijpassende wijn is een Pinot Nero uit Alto Adige of uit Oltrepo Pavese, diep robijnrood, met een levendig boeket met fruitige tonen van braam en kers, uitgesproken tannine en harmonieus in de mond. Wil je in Puglia blijven, ga dan voor een jonge Primitivo.

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!