Recept – Brutti Ma Buoni

Deze koekjes met hazelnoten vind je vooral in midden Italië. Vooral in het noorden van Lazio worden steeds meer velden met hazelaars aangelegd, in opdracht van Ferrero.
De naam van de koekjes betekent letterlijk: lelijk maar lekker. Er bestaan veel varianten van: koekjes met amandelen erbij, droge en minder droge koekjes…. De beste brutti ma buoni vonden we in de bakkerij Antico Forno in Bagnoregio (via Fidanza). Hun koekjes bevatten veel hazelnoten en zijn helemaal niet droog. Ze maken ze wel niet in de zomer, omdat die dan te snel uitdrogen. In andere bakkerijen vind je soms heel harde koekjes. Laten we ze dus zelf maken zoals we ze zelf het liefste hebben: met veel hazelnoten, niet te zoet en niet hard.
Het is een receptje met weinig ingrediënten en een oplossing voor als je eiwitten over hebt en niet altijd chocomousse wil maken om die op te gebruiken.
Dit heerlijke koekje doet bovendien denken aan de zomer, is heel gemakkelijk te maken en gluten- en lactosevrij.

RECEPT
Klop 2 eiwitten stijf en voeg er een snuifje zout bij. Roer 150g suiker eronder en 150g gemalen hazelnoten. Je kan de hazelnoten in een plastic zakje steken en die met een deegrol grof vermalen.
Zet het mengsel op een heel laag vuur, terwijl je constant mengt. Het mengsel moet nog voldoende vochtig zijn.
Schep met een lepel toefjes op een bakplaat en bak gedurende 20 minuten in de oven aan 150 graden. De koekjes mogen niet te hard zijn en moeten nog zacht zijn vanbinnen. Smakelijk!

Bron: Huis Italië

Over LudwineV 5 Artikelen
Ludwine is al sinds jaren verliefd op Italië. In het midden van Italië, op de grens met Toscane en Umbrië, vond ze haar stek en selecteerde ze zorgvuldig enkele plaatselijke agriturismo’s en B&B’s: huisitalie.com
Contact: Website

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten