Ontdek Latium of Lazio

 

Latium of Lazio is een regio in midden Italië, begrensd door Toscane, Umbrië, Abruzzen, Molise, campania en de Tyrrense zee. Centraal gelegen in Italië, waar het heerlijk rondstruinen is en waar je helemaal tot rust komt .

Daarom heeft men recent de zgn. Latium Experience DMO opgericht. Twaalf gemeentes in Latium hebben de hoofden bij elkaar gestoken om een Italiaanse toer uit te werken, met Rome en omstreken als bekendste uitvalsbasis. Daarnaast hebben zich pittoreske plekjes als Latina, Aprilia, Maenza, Pontinia, Priverno, Prossedi, Sabandia, San Felice Circeo en Ventotene verenigd.

Ze stelden zich onlangs voor op de toeristische beurs BTI in Berlijn, waar ze gezamenlijk promotie voerden voor hun regio. Ook voorzien ze in een serieus budget waarbij Litana als hoofdsponsor 250.000 euro in de pot stopt, samen met elke gemeente die daar nog eens 20 procent budget bovenop doet, goed voor een gezamenlijke financiering van 312.478 euro. Daarmee wil men seizoensgericht aan de slag gaan. Denk aan promo voor agrocultuur, eten en drinken via tastings, branding en het ontwikkelen van nieuwe duurzame lokale producten, fietstoers, maar ook vraag gestuurde clustering rond events, kunst en cultuur enz.

De streek tussen de lepini heuvels, de Pontine moerassen en de Romeinse velden heeft heel wat te bieden op dat vlak. Gaande van 50.000 jaar pré historie over mythes en verhalen in de opeenvolgende tijden tot de adembenemende landschappen en beschermde natuurgebieden.  De streek is duidelijk geworteld in de tijd, maar met aandacht voor het hedendaagse en de toekomst.

Getuige hiervan zijn de 12 publieke en 38 privé entiteiten qua materieel en immaterieel erfgoed die willen deelnemen aan het nieuwe promo-initiatief. Een must voor touroperators, reisagenten, foodies, bloggers en vloggers, influencers en toeristische pers. Bestemmingsmanager Paola Cosini en persagent Stefano Ferri zullen dit alles coördineren en in goede banen leiden om iedereen op weg te helpen.

Voor meer info: www.latiumexperience.com of press@stefanoferri.it  en info@slatiumexperience.com

 

Foto’s: Latium Experience