Cibo Italiano (27): La pasta Setaro

In deze reeks laten we ons licht schijnen op de Italiaanse gastronomie, meer bepaald op typische ingrediënten, streekproducten en voedingswaren die zo eigen zijn aan de rijke Italiaanse keuken.

 

Profumo di mare e di terra: la pasta Setaro

Basta poco per farsi ricordare. Le giuste materie prime e tanta passione sono gli ingredienti perfetti per dare vita alla pasta Setaro. Dal secolo scorso è diventata famosa non solo per le tecniche artigianali utilizzate ma anche per il microclima del golfo di Napoli dove è prodotta. Era proprio qui che la brezza calda proveniente dal mare accarezzava la pasta distesa ad asciugare sui tetti delle case.

Oltre alle semole di grano duro selezionate, all’acqua di sorgente purissima e alle trafile in bronzo, uno dei segreti è stata da sempre la lenta essiccazione (fino alle 120 ore) che ha permesso di preservare i valori nutritivi e il gusto. È proprio quest’ultimo che viene messo al primo posto: ecco perché Setaro offre la possibilità di gustare le pappardelle ai funghi porcini, le penne al peperoncino o altre varianti al limone, al basilico e alla rucola. Artigianato, nuove tecnologie e sostenibilità sono le parole chiave che intrecciano passato, presente e futuro della pasta Setaro, sinonimo di gusto quotidiano ed esperienza secolare.

Geur van zee en aarde: pasta Setaro

Er is weinig nodig om herinnerd te worden. De juiste grondstoffen en veel passie zijn de perfecte ingrediënten voor de pasta van Setaro. Sinds de vorige eeuw is het beroemd geworden, niet alleen om de gebruikte ambachtelijke technieken, maar ook om het microklimaat van de Golf van Napels waar het wordt geproduceerd. Hier streelde de warme bries van de zee de deegwaren die op de daken van de huizen te drogen lagen.

Naast het geselecteerde griesmeel van harde tarwe, het zuivere bronwater en de bronzen matrijzen, is een van de geheimen altijd het langzame droogproces geweest (tot 120 uur), waardoor de voedingswaarden en de smaak bewaard zijn gebleven. Juist dat laatste staat voorop: daarom biedt Setaro de mogelijkheid om pappardelle met porcini paddestoelen, penne met chilipeper of andere varianten met citroen, basilicum en rucola te proeven. Vakmanschap, nieuwe technologieën en duurzaamheid zijn de sleutelwoorden die het verleden, het heden en de toekomst verweven van Setaro pasta, synoniem voor alledaagse smaak en eeuwenlange ervaring.

 

 

Sluit je vandaag nog GRATIS aan als Italofan!

MEER INFORMATIE OVER DE ITALIAANSE TAAL.

WE HELPEN JE GRAAG VERDER?
> > >
close-link

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten