Buonissimo appetito in Estate!: Tagliatelle met zongedroogde tomatensaus

De zomer is begonnen! Wie van het goede weer wil genieten, wil niet lang in de keuken staan om de dagelijkse maaltijd klaar te maken. Deze zomer brengen we u enkele gemakkelijke zomerse pastarecepten die in een mum van tijd op tafel staan.

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 25 minuten

 

Wat heb je nodig?

  • 500gr tagliatelle
  • 2 el olijfolie
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 teentjes look, fijngesnipperd
  • 80gr in stukjes gesneden zongedroogde tomaten
  • Blikje tomatenblokjes
  • 125gr ontpitte zwarte olijven
  • 20gr gehakte basilicum
  • Peper en zout
  • Gesraspte parmezaanse kaas

 

Bereiding

De zongedroogde tomaten kan je in de winkel vinden met en zonder olie. De tomaten op olie kan je gewoon laten uitlekken en dan versnijden, de gedroogde tomaten zonder olie moet je eerst even weken (5 min.) in lauw water.

Kook de tagliatelle gaar (al dente) in een pot met water en wat zout.

Doe olie in een ruime pan en fruit de ui enkele minuten. Voeg dan de look en de zongedroogde tomaten toe en bak even mee.

Voeg dan de tomatenblokjes toe, alsook de olijven. Breng op smaak met peper en zout.  Laat het mengsel zo’n 10 minuten pruttelen.

Voeg dan de gehakte basilicum toe en de uitgelekte pasta.

Dien het geheel op met de geraspte parmezaanse kaas ter garnering.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten