In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: 40 minuten bereiding + 30 minuten rusttijd
Oorsprong: Molise
Composta Molisana is een broodje ‘gezond’ uit Molise.
Wat heb je nodig?
- 4 Molisaanse bagels (broodje met gat in het midden) (geroosterd zelfgebakken brood kan ook)
- 2 gekookte eieren
- 4 ansjovisfilets in olie
- 8 groene olijven
- 8 zwarte olijven
- 400 gr rijpe rode tomaten
- 1 komkommer
- 1 paprika
- 1 stengel bleekselderij
- 1 eetlepel oregano
- 4 eetlepels witte azijn
- 60 ml olie
- zout
Bereiding
Meng in een kom de fijngehakte ansjovisfilets met zijn olie, de oregano en het zout.
Maak de bagels lichtjes vochtig met een weinig koud water. Besprenkel ze daarna met azijn en laat ze even opdrogen op keukenpapier.
Leg de bagels op een plateau en bedek ze met de verschillende lagen van ingrediënten. Elke laag is een ander ingrediënt. De eerste laag bestaat uit plakjes gesneden tomaat waarvan de zaden verwijderd werden, de tweede uit dunne schijfjes gepelde komkommer, de derde laag uit schuin gesneden stroken paprika en de vierde laag maak je met dunne schijfjes selder. De laatste laag maak je met schijfjes hardgekookt ei. Tenslotte verdeel je gelijkmatig de vooraf gemaakte ansjovissaus over het gehele gerecht en je werkt dit af met groene en zwarte olijven.
Wikkel het gerecht in een plasticfolie in en laat het in de frigo een half uur afkoelen alvorens het op te dienen.
Een heerlijke broodmaaltijd!