In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemakkelijk
Personen: 4
Tijd: 45 min
Oorsprong: Campania
Oorspronkelijk zou dit gerecht uit Campania komen, maar eigenlijk wordt dit in heel Italië gemaakt omdat het een ideale manier is om restjes pasta (pasta avanzata) op te gebruiken.
Wat heb je nodig?
- 6 eieren
- ongeveer 250gr pasta met saus (eender wat)
- 50 gr Parmezaanse kaas
- boter
- zout en peper
Bereiding
De eieren klutsen een een kom met wat zout en peper. Hieraan de pasta toevoegen en de kaas en goed mengen.
Neem een grote pan met antiaanbaklaag en verhit de boter. Doe het mengsel in de pan en bak – zonder roeren – tot de onderkant goudbruin ziet. Dan moet de frittata omgekeerd worden. Dit kan je best doen door een groot bord op de bovenkant te leggen en de pan om te keren (gebruik ovenwanten!). Doe terug wat boter in de pan en laat de omelet in de pan glijden. Bak nu ook de andere kan tot hij goudbruin is.
Welke wijn?
Uiteraard is het moeilijk om hier een uitgesproken wijnadvies te geven, veel hangt af van welk soort pasta(saus) er gebruikt is geweest.
Voor een frittata op zich, kan een mooie Piemontese rosé de juiste begeleider zijn, want hij heeft de nodige delicatesse gecombineerd met een mooie frisheid. Als u daarentegen de voorkeur geeft aan witte wijnen, kunt u kiezen voor een Sauvignon uit Alto Adige.