In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!
Niveau: gemakkelijk
Personen: 2 tot 4
Tijd: 30 min
Oorsprong: Toscana
Wat heb je nodig?
- 5 eieren
- 1 dl room
- 50 gr geraspte parmesan
- 12 salieblaadjes
- 400gr gepelde tomaten
- 1 ui
- 1 teentje look
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
In een pan met olijfolie de gesnipperde ui en look fruiten. De gepelde tomaten in stukken doen en erbij voegen. Kruiden met peper en zout en laten inkoken.
De eieren klutsen in een kom. De room erbij voegen en de helft van de kaas en peper en zout.
Olijfolie in een pan doen en de salie een beetje fruiten. Het eimengsel erbij gieten, goed verdelen over de pan en aan beide kanten bakken.
De omelet in repen snijden en over de borden verdelen, samen met een schep tomatensaus. Bestrooien met de rest van de kaas.
Welke wijn?
Een mooie Piemontese rosé (Piemonte Rosato DOC) kan de juiste begeleider van een frittata zijn, want hij heeft de nodige delicatesse gecombineerd met een mooie frisheid. Als u daarentegen de voorkeur geeft aan witte wijnen, kunt u kiezen voor bvb. een Sauvignon uit Alto Adige, met zijn kruidige aroma’s en karakteristieke geur van kruisbessen. Een Pinot Bianco van Trentino ook een goede begeleider van een frittata zijn.
Wie in Toscane wil blijven, kan opteren voor een Vernaccia di San Gimignano.