Buonissimo appetito! 27: Fagioli all’uccelletto

(Foto wikicommons - Aplasia)

In deze rubriek brengen we u elke week op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: gemiddeld
Personen: 6
Tijd: 2u + 12u om de bonen te weken
Oorsprong: Toscana

Wat heb je nodig?

  • 350gr gedroogde witte bonen
  • 500gr tomaten
  • 12 salieblaadjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 eetlepels olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

De gedroogde bonen een nacht (12u) laten weken in koud water. De dag erop de bonen op een lage stand koken tot ze gaar zijn (ongeveer 1.5 uur). Pas tegen het einde zout toevoegen en niet van in het begin, zoniet blijft de schil te hard.

De tomaten in kokend water leggen, afspoelen met koud water en ontvellen en in partjes snijden.

In een grote pan de knoflook en de salie fruiten. Daarna de tomaten en de bonen toevoegen. Kruiden met peper en zout en ongeveer 20 minuten laten pruttelen.

Welke wijn?

Dit is een bijgerecht dat je bijvoorbeeld kunt combineren met een sappig gegrild worstje. Een van de meest gebruikelijke lokale wijnarrangementen is een Chianti Classico, bij voorkeur van een recente oogst.

Een historische wijn voor een historisch gerecht, dus.

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten