Buonissimo appetito (127): Spaghetti al feffellone con seppioline

 

In deze rubriek brengen we u op vrijdag een onvervalst Italiaans recept. Zo kan je het weekend beginnen met een Italiaanse culinaire toets. Buon appetito!

Niveau: makkelijk
Personen: 4
Tijd: ca. 1 uur
Oorsprong: Abruzzo

Dit recept komt uit de reeks ‘Schatten van Abruzzo’. Je kan het bijhorende artikel hier vinden.

Wat heb je nodig?

Voor de pasta

  • 350 gram spaghetti
  • 150 gram inktvisjes in kleine stukjes gehakt
  • 50 gram fijngehakte feffellone (zoete peper)
  • Olijfolie extra vergine

Bereiding

Kook de pasta in een pan met voldoende water. Voeg eventueel zout toe.

In een andere pan, een laag en breed model, doe je drie pollepels van het kokend water van de pasta. Hierin doe je de fijngehakte feffellone. Laat die gedurende de garingstijd van de pasta zacht worden.

De laatste vijf minuten van de kooktijd van de pasta doe je de pasta bij de inmiddels zacht geworden gehakte feffellone.

Het kookwater van de pasta bewaar je voor de bereiding van de inktvis. Snij de gereinigde inktvis in kleine stukjes en doe ze in een zeef. Die zeef dompel je in de pan met het kookwater van de pasta. Laat de inktvis hierin 20 à 30 min verder koken.  Zo gaan ook de kleine stukjes vis niet verloren en is het uitscheppen eenvoudig.

Vermeng de pasta met olijfolie ‘extra vergine’ en voeg op het laatste de inktvisjes toe. Dit pastagerecht vraag geen toevoeging van kaas, omdat het anders het effect van de feffellone op de inktvis teniet doet.

 

 

 

Schrijf GRATIS in als Italofan!
Schrijf GRATIS in als Italofan!

 

 

Taste-Italy.be maakt gebruik van cookies. Door onze website te bezoeken verklaar je je hiermee akkoord. Meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'cookies toestaan" om de surfervaring te verbeteren. Als je doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van de cookie-instellingen of je klikt op "Accepteren" dan ga je akkoord met deze instellingen.

Sluiten